Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
tafkath added 3 items to 2017: The Movie List list
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Big Game
Icarus

6 months, 3 weeks ago
7 months, 3 weeks ago
tafkath added 1 item to 2017: The Movie List list
It Follows                 (2014)
Tässä elokuvassa ei nukuta hyvin nussittuna. Idea on hyvä ja näytteleminen onnistunutta kautta linjan, mutta vain muutamissa kohdissa on todella hienoa ja ahdistavampaa settiä. Muuten pelko ja jännitys valahtaa turhan usein tylsyydeksi ja laahaamiseksi. Harmi, koska ainekset tässä olisi ollut ihan mukiinmenevää kauhuelokuvaa parempaankin teokseen.
7 months, 3 weeks ago
7 months, 3 weeks ago
tafkath added 1 item to 2017: The Movie List list
The Disaster Artist                 (2017)
What a story. Enemmän komedian oloinen kuin odotin ja myös todella hauska elokuva, mutta The Roomin syntyminen jo itsessään on käsittämättömän koomista. Elokuvan tekemisen näyttämisen kannalta The Disaster Artist tekee hienoa työtä ja kirjan lukeneena nämä kohtaukset toimivat juuri kuten odotin. Muissa tapahtumayksityiskohdissa kirjasta on tarkoituksella karsittu jonkin verran, koska silloin elokuva lähentelisi 2,5 tuntia pituudeltaan. Tärkeimmät asiat ovat onneksi jääneet, kuten Tommyn ajoittainen kusipäisyys, joskaan ei niin tarkasti kuin lähdeteoksessa. Mitä itse näyttelemiseen tulee, päähuomio totta kai kiinnittyy James Francon Tommy Wiseau -rooliin. Hän ei pelkästään esitä Tommya, hän on Tommy. Harvoin näkee näin väkevää muuntautumista roolihahmoon jokaista yksityiskohtaa myöten ja vaikka toki hahmo on enimmäkseen koominen, täytyy muistaa että kyseinen ohjaajalegenda ei kerro itsestään mitään kenellekään ja, kuten kirjassa ja elokuvassa todetaan, hän elää Tommyn planeetalla. Muista rooleista Dave Franco vetää ihan kiitettävällä suorituksella Gregin kasvutarinaa ja muut sivuroolit ovat erittäin onnistuneita. The Roomin ja The Disaster Artist -kirjan fanina toki odotti ehkä vielä hieman tarkempaa kuvausta elokuvan tekemisestä ja Gregin ja Tommyn taustoista ja keskinäisestä hyvin erikoisesta ystävyydestä. Tällaisenaankin itse elokuva on erittäin onnistunut tuotos. Pintapuolisesti katsottuna se on hyvin hauska, mutta se myös kertoo hyvin siitä kuinka unelma voi toteutua vaikkakin erilaisena kuin sen ajatteli ja myös siitä kuinka paljon sille pitää antaa. Se on ehkäpä The Disaster Artistin tärkein saavutus. Thanks a lot, bye.
7 months, 3 weeks ago
Traxx
 Traxx 6/10
7 months, 3 weeks ago
tafkath added 1 item to 2017: The Movie List list
Traxx
Ajatuksena oli katsoa pitkästä aikaa The Room ennen huomista The Disaster Artistin Night Visions -näytöstä, mutta jostain syystä dvd-soittimeni kaukosäädin on kadonnut jonnekin. Sen sijaan matka vei kohti YouTuben syvimpiä syövereitä, josta löytyi tällainen straight-to-video -kalkkuna, jonka on tuottanut Dino De Laurentiisin tuotantoyhtiö. Harvemmin tulee näin käsittämätöntä megaperseilyä katseltua. Paljon räjähdyksiä, idioottimaisia tapahtumia, huikeita one-linereita, ammuskelua ja seksiä, joka saa kaupungintalon valot välähtämään ja huoneen kansiot lentämään. Ehtaa kasariääliömäisyyttä, jonka aikana ei ainakaan ole tylsää.
7 months, 3 weeks ago
Suicide Squad
 Suicide Squad 4/10
7 months, 4 weeks ago
tafkath added 1 item to 2017: The Movie List list
Suicide Squad
Tämä on kummallinen tapaus. Sinällään viihdyttävää settiä, mutta ei jumalauta, kuinka studion täysin kusema tuotos tästä tuli. En ole vähään aikaan nähnyt tarinaltaan sekä näin sekavaa että ohutta elokuvaa eikä hahmoistakaan Harley Quinnia ja Deadshotia lukuun ottamatta saa mitään irti. Muut itse murharyhmästä jäävät täysin pimentoon ja Jokeri jää tässä versiossa käsittämättömän vähälle huomiolle. Huumori on sentään toimivaa, mutta lisensoidun musiikin käyttöä olisi voinut hoitaa eri tavalla. Tässä on varmasti ollut oikeasti materiaalia todella paljon käytössä. Itseäni olisi kiinnostanut tästä joukkiosta tehty tv-sarja, koska ei tämä voinut alun perinkään toimia parin tunnin elokuvana. Tällaisenaan tuskin haittaa kohtien skippailu, koska kohtaukset ja tarina on jo nyt leikelty päin vittua.
7 months, 4 weeks ago
8 months, 1 week ago
tafkath added 1 item to 2017: The Movie List list
Taxi Driver (1976)
Paheiden valtaaman maailman ja ulkopuolisuuden ja yksinäisyyden kuvastamisen kiistaton klassikko, joka tuntuu joka katselukerran jälkeen masentavan hyvällä tavalla entistä enemmän kuin mitä edellisellä.
8 months, 1 week ago
tafkath added 4 items to their collection
Phantasm IV: Oblivion                 (1998)

have watched

4/10

Phantasm III: Lord of the Dead

have watched

5/10

Phantasm II

have watched

7/10

Phantasm                 (1979)

8/10


8 months, 1 week ago
tafkath added 4 items to 2017: The Movie List list
Phantasm IV: Oblivion                 (1998)
Phantasm III: Lord of the Dead
Phantasm II
Phantasm                 (1979)

8 months, 1 week ago
Wonder Woman
 Wonder Woman 7/10
8 months, 3 weeks ago
tafkath added 1 item to 2017: The Movie List list
Wonder Woman
Hype tämän leffan ympärillä oli kesällä valtava enkä sinällään ihmettele. Harvemmin naisia edelleenkään on pääosassa toimintaspektaakkeleissa tai jos on niin kamera kulkee turhan monessa leffassa perseessä kiinni tai rintavakoon tarkentaen. Wonder Woman on siinä mielessä poikkeuksellinen, että ote on erittäin feministinen ja aikakausikuvaus tekee otteesta vieläkin tiukemman, hyvin alleviivanakin mutta toki ymmärrettävästi näin. Diana on muutenkin erittäin hyvin toteutettu hahmo ja Gal Gadot tekee pirun hyvän roolisuorituksen tässä elokuvassa. Elokuva toimii muiltakin puolin hyvin. Marvelin ja muista DC-elokuvista - Suicide Squadia en ole nähnyt, joten siitä en osaa sanoa - poiketen huumori on luontaisempaa. Päälle liimattuja one-linereita ei juuri ole ja huumori tulee hahmojen välisestä kemiasta. Toiminta on myös suurelta osin erittäin näyttävää, vaikka Snyderin hidastuskosketus meinaa käydä liialliseksi ja musiikki on luvattoman mitään sanomatonta. Käsikirjoitus on jaksotettu draaman ja toiminnan osalta hyvin tasapainoisesti eikä 2 tunnin ja 15 minuutin kesto tunnu niin pitkältä. Lopussa kuitenkin homma meinaa lässähtää pahemmin, kun meininki näyttää enemmän huonon toimintapelin välivideolta kuin onnistuneelta spektaakkelilta. Lopputaistelun epäonnistunut mahtipontisuus melkein vesittää muuten niin hyvällä rytmillä etenevän ja komeasti kuvatun ja leikatun elokuvan. Onneksi Wonder Womanissa on paljon enemmän hyvää kuin huonoa ja lopun herpaantumisen voi antaa anteeksi. Batman v. Supermania pystyin katsomaan vain jos oli asettanut päähänsä ajatuksen, että elokuva on vitsi. Wonder Womanin kohdalla näin ei tarvitse todeta, koska parhaimmillaan se on hyvin luonteva ja hieno toimintaelokuva, jossa on sielua ja jonka päähenkilö on yksi parhaiten luotuja toimintasankareja pitkään aikaan.
8 months, 4 weeks ago
tafkath added 2 items to their collection
Backwoods                 (1987)

have watched

1/10

Spookies

6/10


8 months, 4 weeks ago
tafkath added 2 items to 2017: The Movie List list
Backwoods                 (1987)
Spookies

8 months, 4 weeks ago
9 months, 1 week ago
tafkath added 1 item to 2017: The Movie List list
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 on käsittämättömän näyttävä elokuva. Se on myös pikkaisesta ylipituudestaan huolimatta hyvin etenevä muttei myöskään helpoin elokuva teemoiltaan. Se, että näin paljon Hollywoodin normirainoista poikkeava tuotos on tehty niinkin massiivisella budjetilla kuin tämä on, sille täytyy antaa valtavasti kunnioitusta. Klassikon jatko-osana tosin tällä ei ole helppo tehtävä, mutta 2049 suoriutuu kunnialla ja vie ensimmäisen elokuvan ideaa replikanteista loogisesti eteenpäin. Juonta en ala spoilaamaan, mutta ensimmäisen osan nähneet varmasti tietävät mihin pisteeseen mm. kaikki replikanttien testit ovat kehittyneet. Näytteleminen on erinomaista kautta linjan. Gosling vetää melko samanlaisen suorituksen kuin Drivessa, toisin sanoen aika coolina mutta samalla lähestyttävästi. Harrison Fordin roolisuoritus Deckardina on jälleen yksi hänen parhaista roolisuorituksistaan. Päälle 30 vuotta paossa olo näkyy ja tuntuu jokaisessa liikkeessä ja sanassa. Ana de Armas on myös hyvä tietokoneohjelma-tyyppisenä Joina. Jared Leto on siinä ja siinä vetääkö hän taas överiksi, mutta kyllä hän on Wallacena ihan jees lopulta. Se 2049:sta täytyy myös sanoa, että elokuva tuskin tulee olemaan kassamenestys. Ihmiset varmasti odottavat toimintapitoisempaa settiä, kun totuus on lähempänä Driven luomaa tunnelmaa. 2049 on hyvin lohduton, karu mutta samalla myös hyvin kaunis, melkein jopa surrealistinen elokuva. Äänimaailma ja musiikki tukevat tätä myös hyvin, vaikka Vangeliksen tunnelmaan ei päästäkään. Ensimmäisen fanit ja myös Villeneuven aiempien elokuvien fanit tietävät aika tarkkaan mitä tältä elokuvalta voi odottaa. Aivan liikoja ei kannata odottaa, koska aika harva elokuva on siinä asemassa mitä Ridley Scottin genreä muovannut teos on.
9 months, 1 week ago
tafkath commented on a list
2017: The Movie List (62 movies items)

"Ihmeiden aika ei ole ohi."


9 months, 1 week ago
Blade Runner
 Blade Runner 10/10
9 months, 1 week ago
tafkath added 1 item to 2017: The Movie List list
Blade Runner
Koska totta kai 2049-hype ja onhan tämä mestariteos.
9 months, 1 week ago
12 months ago
tafkath added 1 item to 2017: The Movie List list
Baby Driver (2017)
Edgar Wrightin tyyliin kekseliäästi leikattu ja nokkelalla dialogilla etenevä tiukka rikoselokuvapaketti, jossa ei juuri turhia hetkiä ole. Näytteleminen toimii kautta linjan ja toiminta on hyvin näyttävää ja viihdyttävää. Käsikirjoituksen osalta kovin uusia juttuja elokuvassa ei musiikkiteemaa lukuun ottamatta ole ja jotkut toimintakohtaukset alleviivaavat musiikin rytmiä pikkaisen liikaa, mutta ne eivät juuri menoa haittaa koska Baby Driverin soundtrack on yksi parhaista pitkään aikaan. Tyylit vaihtelevat mutta kaikki sulautuu yhteen hienolla tavalla ja ne tuovat elokuvan eloon upeasti. Ohjaajaltaan taas vahva ja viihdyttävä tuotos. Onko hypen arvoinen, riippuu ihan katsojasta itsestään minne asti sen on nostanut. Kunhan pitäytyy siinä että menee katsomaan vauhdikasta toiminta/rikoselokuvaa jossa on ripaus huumoria ja sielua, tämä toimii erinomaisen hyvin.
12 months ago
tafkath added 2 items to their collection
Big Bullet

have watched

6/10

Jaws of Satan                 (1981)

3/10


1 year ago
tafkath added 2 items to 2017: The Movie List list
Big Bullet
Jaws of Satan                 (1981)

1 year ago
tafkath commented on a list
2017: The Movie List (62 movies items)

"Et lähelläkään, sähän oot hymypoika Jesus Christ Alliniin (kyllä, oikea nimi) verrattuna. En suosittele pyrkimään tuolle tasolle."


1 year, 1 month ago
tafkath added 1 item to 2017: The Movie List list
Hated: GG Allin the Murder Junkies
Tekotavaltaan aika raakile, mutta aihepiiriltään todella hämmentävä ja karmea dokumentti ns. "artistista" jota maailma tuskin jää kaipaamaan. Se toisaalta tekee samalla tästä dokumentista todella kiinnostavan, koska ei voisi kuvitella että tällaista on joskus tapahtunut jossain. Paskaa syövä, yleisöään hakkaava ja pedofiileistä ja murhaajista laulava, John Wayne Gacyn ihailema punkkari on sellaista josta on vaikea olla niin ettei olisi mitään reaktiota. Ja kyllä, tässä näytetään kun Allin syö omaa paskaansa ja viskoo sitä yleisöön. Oikein hyvä musiikkidokkari, joka luultavasti traumatisoi ohjaajansa ja sai hänet tekemään geneeristä Hollywood -komediaa. Suosittelen tätä dokumenttia nimimerkki Kurkkuharjalle.
1 year, 1 month ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block